niedziela, 1 września 2013

Pomidorowa pasta z kaszy jęczmiennej

Dziś post na szybko o paście, która powstała na szybko i szybko też zniknęła.  To kolejny przykład tego, że jedne z najlepszych rzeczy wychodzą przypadkiem i z tzw. 'braku laku' :)
Wybaczcie milczenie ale nadal ostro zakuwam, i tak jeszcze do połowy września, ale postaram się raz na jakiś czas coś wrzucić.



POMIDOROWA PASTA JĘCZMIENNA

Skład:

szklanka ugotowanej kaszy jęczmiennej
3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
3 łyżki oleju
niecała łyżeczka czubricy
pół łyżeczki kurkumy
pół łyżeczki słodkiej papryki
szczypta ostrej papryki
sól
pieprz
ew.woda

Wszystkie składniki zblendować, ewentualnie dodając trochę wody do uzyskania odpowiedniej 'pastowej' konsystencji. Na koniec doprawić do smaku solą. Voilà, to wszystko :)





Smacznego! 

4 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. polecam, ja wyżarłam prawie od razu :)

      Usuń
  2. Dzień dobry, jestem zainteresowana współpracą z Pani blogiem, proszę o kontakt:) wspolpraca@armadeo.pl

    OdpowiedzUsuń