ZASTRZYK ENERGII W SZKLANCE
Skład:
2 spore buraki
0,5 kilo marchewki
pół cytryny ze skórką (organicznej, jeśli nie to obieramy)
pół główki sałaty rzymskiej (zawsze musi być coś zielonego! :)
3 jabłka (tak jak cytryna, organiczne ze skórką, nieorganiczne bez)
kawałek imbiru wielkości pół kciuka (ja mam mały ;)
Warzywa myjemy, buraki obieramy - najlepiej w rękawiczkach :), kroimy wszystko i wyciskamy!
Potem rozkoszujemy się smakiem :)
Bomba witaminowa ! :)
OdpowiedzUsuńi to jaka! :)
Usuńświetne połączenie, też robię taki sok tylko jeszcze dodaję łyżeczkę oliwy z oliwek:)
OdpowiedzUsuńOo,fajny pomysł. Ja prawie zawsze zapominam o piciu oleju lnianego może to jest na to patent :)
UsuńCudowne i pyszne:-)
OdpowiedzUsuńOj tak, pamiętam że też jesteś fanką soku z buraka :))
Usuńdobre dobre,spróbuje
UsuńPodobno sok z buraka nie powinno się pić zaraz po wyciśnięciu. Wiecie coś o tym ?
OdpowiedzUsuńCzy ten sok będzie Twoim zdaniem smakował podobnie jakby go zrobić w mikserze?
OdpowiedzUsuńMiło Cię widzieć Piter! :) Sądzę, że walory smakowe się nie zmienią bardzo, a Twój Vita powinien spokojnie dać sobie radę z upłynnieniem buraka i marchewki. Ja w swoim nie próbowałam a i nie spróbuję po poległ śmiercią bohaterską ;]
Usuń