Przepis, który dziś zamieszczam wydaj mi się taką idealnie letnią (w sumie przez dodatki) ale nie tylko propozycją, bo smażenia jest niewiele, a raczej jest ono szybkie.
Ale przedtem jeszcze mała informacja: przystąpiłam do programu promocji wegańskich blogów i weganizmu samego w sobie "Weganizm. Spróbujesz?". Polecam zajrzeć na ich stronę na FB tutaj. Codziennie różne ciekawe propozycje :)
BOCZNIAKI W PANIERCE
Skład:
opakowanie boczniaków
mleko roślinne
bułka tarta
sól
pieprz
kurkuma
Boczniaki umyć i jeśli to konieczne podzielić na mniejsze części (u mnie zdecydowanie konieczne). Do mleka, w którym będziemy zanurzać boczniaki dodać przyprawy. Zanurzyć na chwilę grzyby. Ja zanurzyłam wszystkie na raz i wyciągałam pojedynczo. Mokre grzyby obtaczamy w bułce tartej i smażymy na mocno rozgrzanym oleju na brązowo.
Ja podałam z młodymi ziemniaczkami z koperkiem i olejem kokosowym razem z sałatką z duszoną cukinią.
Smacznego!
dawno nie jadłam boczniaków:) pyszny pomysł:)
OdpowiedzUsuńNo ja też nie, ogólnie z grzybów preferuję blaszkowe, mam nadzieję jeszcze na kanie w panierce :))
UsuńTeż ich dawno nie jadłam a tak bardzo lubię!
OdpowiedzUsuń